• RSS
  • Wersja tekstowa
16.04.2021

Bezpieczeństwo i higiena pracy w zakładach zajmujących się przetwórstwem mięsa

15 kwietnia bieżącego roku odbyło się szkolenie dla przedstawicieli branży mięsnej w ramach kampanii „Dobry przepis na bezpieczeństwo”. Szkolenie jest wstępem do programu prewencyjnego, mającego na celu doprowadzenie do zmniejszenia zagrożeń wypadkowych w masarniach i ubojniach. Pozyskana wiedza wpłynie na przestrzeganie przepisów prawa pracy, w szczególności bezpieczeństwa i higieny pracy, a także umożliwi pracodawcom dostosowanie zakładów do obowiązującego prawa poprzez udział w programie prewencyjnym, opartym, jak wiele innych programów PIP, na samokontroli.

Szkolenie w formie zdalnej poprowadził Starszy Inspektor Pracy - Główny Specjalista Bogusław Kasjaniuk.

Więcej szczegółów dotyczących programu oraz działań Państwowej Inspekcji Pracy adresowanych do branży przetwórstwa mięsa można znaleźć na stronie www.bhpnatak.pl

Zapisy na kolejne, bezpłatne szkolenie w OIP Warszawa prosimy kierować na adres:

 e-mail: piotr.buchowicz@warszawa.pip.gov.pl; tel. 737 199 342,

e-mail: franciszek.piotrowski@warszawa.pip.gov.pl; tel. 727 714 708.



GIP Przejdź do GIP Porady prawne

Kalendarium

PWŚCPSN
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Wypadki